FLAVON GREEN +
Opis
Warzywa są źródłem takich substancji fitochemicznych, które nie występują w owocach, a są nieodzowne do optymalnego działania naszych komórek i organów, do zachowania zdrowia i do poprawy jakości życia.
Nasz suplement diety kategorii premium na bazie warzyw powstał przede wszystkim z myślą o osobach odżywiających się w sposób niezrównoważony, został stworzony na podstawie Flavonu Green i najnowszych badań naukowych, aby jeszcze lepiej wykorzystać synergetyczne działanie składników. Dzięki wykorzystaniu składników należących do czołówki nauki, posiadających udowodniony korzystny wpływ fizjologiczny wspiera świadome zdrowotnie odżywianie i tryb życia.
Dążąc do świadomego poszerzenia kręgu konsumentów, jednym z kryteriów wyboru składników produktu było to, aby mógł go spożywać każdy, począwszy od małych dzieci, poprzez matki oczekujące potomstwa, aż po osoby najstarsze.
Doskonale, korzystnie harmonizuje z pozostałymi produktami z rodziny Flavon na bazie owoców i może być kombinowany z którymkolwiek z nich.
Spożywanie Flavonu Green + jest zalecane:
- każdej grupie wiekowej, od dzieci po najstarszych,
- szukającym produktu warzywnego wysokiej jakości,
- pragnącym uzupełnić swoją dzienną konsumpcję warzyw,
- jeżeli chcesz spożywać warzywa w formie skoncentrowanej.
Zalecane spożycie dzienne: 1–2 razy dziennie, po posiłkach, po łyżeczce dozującej dołączonej do opakowania.
Szczegółowe informacje dotyczące wskaźników odżywczych Flavonu Green + znajdują się na opakowaniu produktu.
SKŁAD:
W skład Flavonu Green + wchodzą surowce warzywne w skoncentrowanej, zagęszczonej formie. Można w nim znaleźć także nowy, posiadający duże znaczenie, wspierający system immunologiczny (1,3)-(1,6)-β-D-glukan pochodzenia drożdżowego, znaną od dawna kurkumę o korzystnym wpływie, czy bogatą w pierwiastki i witaminy Moringę olejodajną o wysokiej aktywności antyoksydacyjnej. Innym elementem, wyróżniającym Flavon Green + są flawonoidy lipofilowe, a także błonnik roślinny (inulina) o działaniu prebiotycznym.
Karczoch |
β-glukan |
Kurkuma |
Pomarańcza |
Liść moringi olejodajnej |
Szparagi |
Brokuł |
Rokitnik pospolity |
Zielona herbata |
Marchew |
Alga spirulina |
Szpinak |