FLAVON IMMUNE
Opis
Od 2004 roku pracujemy nad postawieniem najnowszych wyników nauki w służbie wychowania w świadomości zdrowotnej. Na podstawie tych badań i doświadczeń z ostatnich lat postanowiliśmy zadedykować nasz opracowany w 2022 r. produkt mechanizmowi obronnemu naszego organizmu, układowi odpornościowemu. Tak właśnie powstał Flavon Immune, którego składniki mogą wspierać nasz układ odpornościowy z niezwykłą skutecznością.
Nowy produkt to produkt kategorii premium na bazie owoców, o wyjątkowych składnikach, do którego dodaliśmy wysokiej jakości witaminy C i D oraz cynk i selen w ilościach, do których przypisać możemy pozytywne efekty, które można oficjalnie zakomunikować. To, co wyróżnia ten produkt na rynku, to nie tylko niezawodna jakość Flavonu, ale także stwierdzenia zdrowotne, które mogą być wypowiedziane o poszczególnych składnikach.
A mianowicie:
- Cynk, selen, witamina C i witamina D przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
- Selen i witamina C, dzięki swojej aktywności przeciwutleniającej, przyczyniają się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
- Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, zmniejszając zmęczenie i znużenie.
- Witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowego układu kostnego i funkcji mięśniowych.
- Cynk odgrywa rolę w normalnej syntezie białek, jest zaangażowany w normalny metabolizm węglowodanów i przyczynia się do utrzymania normalnych funkcji umysłowych.
Pojawiają się w nim popularne i od dziesięcioleci stosowane przez wielu ludzi zioła, takie jak echinacea (kwiat kasji) oraz hibiskus. Wszystkie te składniki — wraz z owocami o wysokiej zawartości polifenoli i astaksantyną pozyskiwaną z alg — tworząc niespotykaną i wyjątkową synergię, z niezwykłą skutecznością wspierają nasz układ odpornościowy.
Zalecane dzienne spożycie: jedna łyżeczka od kawy po posiłku (ok. 6 g — 4,5 ml).
Szczegółowe informacje na temat wartości odżywczych produktu Flavon Immune znajdują się na jego opakowaniu.
SKŁAD:
Acerola |
Jabłko |
Aronia |
Astaxanthin |
β-glukan |
Owoc dzikiej róży |
Echinacea purpurea |
Owoc granatu |
Hibiskus (Hibiscus sabdariffa) |
Rokitnik pospolity |
Ciemne winogrono |